The Creatives Fab5 04

Har du lagt merke til at vi mennesker elsker å kategorisere oss selv? Personlige egenskaper og preferanser puttes i bokser som skal hjelpe oss med å forstå hverandre, men kanskje mest av alt, forstå oss selv.

Ida Helene Randa Johansen

Hvis alle disse boksene hadde stått på rekke og rad bortover hylla di ville de kanskje hatt merkelapper som «a-menneske», «hundeelsker», «pappajente» også videre. På min hylle står det, i alle fall når det er pluss grader ute, en liten oransje boks med fet skrift: «jogger». Dette er ikke en boks jeg har skapt til meg selv, men som jeg alltid blir tildelt av andre.  Er det en ting jeg har lært av ikke-joggere så er det at man enten elsker å jogge eller så hater man det.

Har du også en liten oransje boks på hylla di? Her kommer fem låter som får blodpumpa i gang. Kanskje har du hørt dem alle før, kanskje har du glemt de bort, kanskje får du noen nye favoritter.